Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytická chemie II (kata) (MC230P36N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC230P36N - Analytická chemie II (kata), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Redoxní titrace. Metody instrumentální analýzy. Elektroanalytické metody. Elektrochemické články a elektrodové potenciály. Potenciometrie. Voltametrie a elektrochemické senzory. Coulometrie. Konduktometrie. Přehled a rozdělení spektrálních metod. Přehled a rozdělení separačních metod. Satistické vyhodnocení výsledků analytických měření.

Literatura

Prezentace k přenášce:http://www.natur.cuni.cz/~pcoufalhttp://web.natur.cuni.cz/~analchem/bosakova/index.htmlhttp://web.natur.cuni.cz/~nesmerak/Základní literatura:Opekar F., Jelínek I. a kolektiv: Základní analytická chemie (skriptum), UK-Karolinum, Praha 2002.Coufal P. a kolektiv: Seminář z analytické chemie/Teorie, příklady, cvičení, UK-Karolinum, Praha 2003Recommended literature:Christian G.D.: Analytical Chemistry (5. edition), John Wiley & Sons, New York, 1994 (ISBN 0-471-30582-0).Christian G.D., O'Reilly J.E.: Instrumental Analysis (2. edition), Allyn and Bacon, Boston, 1986 (ISBN 0-205-08640-3).Townshend A. (editor): Encyclopedia of Analytical Science, Vol. I - X, Academic Press, London 1995 (ISBN 0-12-226700-1).Willard H.H., Merritt L.L., Dean J.A.: Instrumental Methods of Analysis (5. edition), D. Van Nostand Comp., New York 1974 (ISBN 0-442-29479-4).

Požadavky

Zkouška z analytické chemie je kombinovaná, tedy písemná i ústní. Úspěšné absolvování písemného testu předchází ústní zkoušce před komisí zkoušejících. Požadavky k písemnému testu a k ústní zkoušce jsou dány rozsahem přednášky. Pro úspěšné absolvování písemného testu a ústní zkoušky je požadována minimálně 65% úspěšnost.

Garant

prof. RNDr. Pavel Coufal, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Zuzana Bosáková, CSc.prof. RNDr. Pavel Coufal, Ph.D.RNDr. Karel Nesměrák, Ph.D.