Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektroanalytické metody v environmentální, klinické a toxikologické analýze (MC230P61)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC230P61 - Elektroanalytické metody v environmentální, klinické a toxikologické analýze, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Osnova předmětu:1. Úvod do problematiky, vysvětlení základních pojmů.2. Polarografické a voltametrické metody.3. Potenciometrické a ampérometrické metody.4. Elektrodové materiály pro stanovení redukovatelných analytů.5. Elektrodové materiály pro stanovení oxidovatelných analytů.6. Chemicky modifikované a nanostrukturované elektrodové povrchy.7. Elektrochemické DNA biosenzory.8. Přehled stanovovaných analytů v oblasti medicíny, farmacie, toxikologie a životního prostředí.9. Odběr a úprava reálných vzorků, jejich předběžná separace a prekoncentrace.10. Postup při vypracování elektroanalytické metody, validace, automatizace, miniaturizace.11. Vyhodnocování a statistické zpracování dat.12. Prezentování a publikování naměřených dat, práce s literárními zdroji.

Literatura

Základní studijní literatura: 1. J. Barek, F. Opekar, K. Štulík: Elektroanalytická chemie, Karolinum, Praha 2005. 2. J. Barek a kol.: Možnosti inovací v elektroanalytické chemii, PACI, Praha 2006. 3. J. Wang: Analytical Electrochemistry (3. vydání), Wiley-VCH, Hoboken, New York 2006. Doporučená studijní literatura: 1. T. Zima a kol.: Klinická a toxikologická analýza, PACI, Praha 2008. 2. V. S. Bagotsky: Fundamentals of Electrochemistry (2. vydání), John Wiley&Sons, Hoboken 2006. 3. A. J. Bard, L. R. Faulkner: Electrochemical Methods - Fundamentals and Applications (2. vydání), John Wiley&Sons, New York 2001. 4. J. Zýka a kol.: Instrumentation in Analytical Chemistry I, Ellis Horwood, Chichester 1991. 5. J. Zýka a kol.: Instrumentation in Analytical Chemistry II, Ellis Horwood, Chichester 1994. 6. H. Lund, O. Hammerich: Organic Electrochemistry (4. vydání), Marcel Dekker, New York 2001.Elektronické podklady jsou dostupné na SISu.

Požadavky

Zkouška je ústní, studenti si vytáhnou jednotlivé otázky ze seznamu, který pokrývá všechnu odpřednášenou látku a který studenti dostanou na přednášce.

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Vyskočil, Ph.D.RNDr. Karolina Schwarzová, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Jiří Barek, CSc.RNDr. Karolina Schwarzová, Ph.D.doc. RNDr. Vlastimil Vyskočil, Ph.D.