Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krystalochemie (MC240P45)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC240P45 - Krystalochemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Prvky a operace symetrie, grupaBodové grupy a jejich rozděleníUrčení bodové grupy izolovaného geometrického útvaruKrystalografické bodové grupy a jejich hierarchieElementární buňkaTranslační grupy – Bravaisovy mřížkyKrystalografické soustavy, bodové a translační grupyProstorové grupyStruktury krystalů (struktury základních 24 typů sloučenin)Přehled strukturních typů podle druhu vazby v krystalechGeometrické faktory ovlivňující koordinaci atomů v krystalechIzostrukturnost a izomorfie, epitaxeDiadochie, tuhé roztoky, hyperstrukturyPolymorfieKovové krystalyKovalentní krystalyKrystaly s van der Waalsovými silamiIontové krystalyVlastnosti různých typů krystalů a energie vazbyPásový model elektronové struktury v pevných látkáchVysokoteplotní supravodivé směsné oxidy

Literatura

J. Loub: Krystalová struktura, symetrie a rentgenová difrakceGiacolazzo et. al.: Fundamentals of crystallography, Oxford University Press.

Požadavky

Zkouška je ústní v rozsahu daném sylabem.

Garant

doc. RNDr. Alexander Muck, CSc.