Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anorganická chemie I (a) (MC240P56)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC240P56 - Anorganická chemie I (a), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Základy:Struktura atomu a molekul. Elektronová struktura atomů, chemická vazba. Molekulové orbitaly diatomických a polyatomických molekul. Tvar molekul a symetrie molekul. Krystaly. Vazba v iontových sloučeninách. Geometrie a krystalové mřížky, bodové a prostorové grupy. Základní strukturní typy krystalů. Roztoky a reakce. Rozpustnost. Základní typy reakcí – srážecí, acido-basické, redoxní a radikálové reakce. Symetrie orbitalů a reakční mechanizmy

Literatura

Mička Z., Lukeš I.: Anorganická chemie I – Teoretická část. Lukeš I., Mička Z.: Anorganická chemie II – Systematická část. Karolinum, Praha 1998. Mička Z., Havlíček D., Lukeš I., Mosinger J., Vojtíšek P.: Základní pojmy, příklady a otázky z anorganické chemie. Karolinum Praha 1998. Shriver D.F., Atkins P.W., Langford C.H.: Inorganic Chemistry, Oxford University Press, 1994.

Požadavky

Zkouška je kombinovaná – písemná a ústní. Podmínkou pro účast na zkoušce je získání zápočtu, který je udělován v rámci cvičení na základě průběžně psaných testů.

Garant

doc. RNDr. Jan Kotek, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Petr Hermann, Dr.doc. RNDr. Jan Kotek, Ph.D.prof. RNDr. Ivan Lukeš, CSc.RNDr. Daniel Nižňanský, Dr.prof. RNDr. Petr Štěpnička, Ph.D.