Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anorganická chemie II (a) (MC240P57)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC240P57 - Anorganická chemie II (a), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Systematická chemie prvků: Prvky hlavních skupin. Vodík, kyslík, vzácné plyny. Halogeny, skupiny VIb(16), Vb(15), IVb(14), IIIb(13), IIa(2) a Ia(1). Přechodné prvky a koordinační sloučeniny. Teorie ligandového pole. Prvky první přechodné řady. Prvky druhé a třetí přechodné řady. Lanthanoidy a aktinoidy. Vybrané kapitoly. Katalýza, organometalické sloučeniny, ionty kovů v biologickém prostředí, chemie pevné fáze.

Literatura

C. E. Housecrof, A. G. Sharpe: Inorganic Chemistry, Pearson press (any recent edition).R. B. Heslop, K. Jones: Anorganická chemie (český překlad), SNTL, Praha 1982.N. N. Greenwood, A. Earnshaw, Chemie prvků (český překlad), Informatorium, Praha 1993. I. Lukeš: Systematická anorganická chemie, Karolinum, Praha 2009.K přednášce jsou k dispozici informace on-line na stránkach moodle PrF UK (http://dl2.cuni.cz/course/view.php?id=2048).  

Požadavky

Zkouška z předmětu má kombinovanou formu - písemnou a ústní. Podmínkou připuštění ke zkoušce je získání zápočtu z paralelně probíhajícího semináře.

Garant

prof. RNDr. Petr Štěpnička, Ph.D.