Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé praktikum z biochemie (MC250C17N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC250C17N - Pokročilé praktikum z biochemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Úlohy:IEX - Separace holo- a apoformy cytochromu b5 pomocí iontově výměnné chromatografie a gelové filtraceIMAC & WB - Izolace, purifikace, elektropřenos a imunodetekce TEV proteasyPCR - Polymerasová řetězová reakce DNASPR - Sledování interakce DNA oligonukleotidů metodou rezonance povrchového plazmonuHPLC - Separace rostlinných pigmentů pomocí chromatografie na reverzní fáziLIT - práce s odbornou literaturouKurz je ukončen vypracováním protokolu z vylosované úlohy ve formě krátké závěrečné odborné práce.

Literatura

Doporučená literatura:Krajhanzl A, Hladík J et al.: Biochemické metody. Návody k praktickým cvičením. UK Praha 1991.Anzenbacher P, Kovář J: Metody chemického výzkukmu pro biochemiky, MŠ Praha, 1986

Požadavky

Zápočet: úspěšné absolvování zadaných úloh, vypracování přiděleného protokolu v odpovídající kvalitě, jeho včasné odevzdání a diskuse.

Garant

RNDr. Ondřej Vaněk, Ph.D.doc. RNDr. Václav Martínek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan BláhaRNDr. Marek Ingr, Ph.D.Mgr. Petr Jeřábek, Ph.D.doc. RNDr. Václav Martínek, Ph.D.RNDr. Ondřej Vaněk, Ph.D.