Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemické praktikum I (MC250C42N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC250C42N - Biochemické praktikum I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Studenti vypracují vždy jednu úlohu z následujících okruhů úloh: 1. Izolace proteinu s enzymovou aktivitou a stanovení specifické aktivity 2. Gelová chromatografie 3. Separace proteinů elektroforézou v polyakrylamidovém gelu v prostředí SDS a stanovení relativní molekulové hmotnosti těchto proteinů 4. Sledování afinity enzymu k substrátu - určení Michaelisovy konstanty a maximální rychlosti reakce 5 Určení pH optima, sledování vlivu inhibitorů a aktivátorů na aktivitu enzymu, časový průběh enzymové reakce, detekce enzymové aktivity v polyakrylamidovém gelu6. Práce s DNA: Hledání pachatele trestného činu. 7. Ústní prezentace teorie a výsledků jedné úlohy.

Literatura

https://www.natur.cuni.cz/chemie/biochem/ke-stazeni/biochemicke-praktikum Laboratorní cvičení z biochemie, editoři: Doc. RNDr. M. Kodíček, CSc. a Doc. RNDr. O. Valentová, CSc.; Praha 2000

Požadavky

- práce na úloze bude umožněna jen studentům, kteří prokážou dostatečné porozumění principům- před odchodem je nutné nahlásit získané výsledky- vytištěný protokol odevzdat nejpozdeji na začátku příštích praktik, jinak úloha propadá- po případné dohodě s dozorem praktik je možné odevzdat elektronickou verzi protokolu, poslat emailem nejpozději 24 h (soboty, neděle a svátky se nepočítají) před konáním dalších praktik- v případě oprav musí být protokol bez vad schválen do tří týdnů od vypracování úlohy, jinak úloha propadá- k zápočtovému testu může scházet nejvýše jeden schválený protokol- pro získání zápočtu je třebaabsolvovat prezentaci vybrané úlohysplnit podmínky závěrečného testumít protokoly ke všem úlohám schváleny a odevzdat jevrátit klíč od skříňky na chodbě

Garant

RNDr. Daniel Kavan, Ph.D.doc. RNDr. Helena Ryšlavá, CSc.

Vyučující

RNDr. Veronika Hýsková, Ph.D.Mgr. Josef Chmelík, Ph.D.RNDr. Daniel Kavan, Ph.D.RNDr. Petr Novák, Ph.D.RNDr. Petr Pompach, Ph.D.doc. RNDr. Helena Ryšlavá, CSc.