Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Glykokonjugáty a imunochemie (MC250P04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC250P04 - Glykokonjugáty a imunochemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Úvod do glykokonjugátů, historický přehled, sacharidy a jejich struktura, chemické reakce sacharidů. N-glykány a O-glykány (biosyntéza, funkce, struktura). Další glykokonjugáty (glykosfingolipidy, GPI, hyaluronan, proteoglykány, glykózsaminoglykány). Glykoproteiny v různých organismech. Lektiny. Glykokonjugáty a onemocnění. Metody pro analýzu a charakterizaci glykoproteinů. Imunochemie, historický přehled, základní pojmy. Imunitní systém a jeho části. Imunitní systém a onemocnění. Metody v imunologii.

Literatura

Literatura: Essentials of Glycobiology, 2nd edition, Edited by Ajit Varki, Richard D Cummings, Jeffrey D Esko, Hudson H Freeze, Pamela Stanley, Carolyn R Bertozzi, Gerald W Hart, and Marilynn E Etzler.Cold Spring Harbor (NY): Cold Spring Harbor Laboratory Press; 2009.Elektronická verze: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK1908/Základy Imunologie 2. vydání; Václav Hořejší, Jiřina Bartůňková, TRITON 2001

Požadavky

Písemná nebo ústní zkouška v rozsahu sylabu

Garant

RNDr. Petr Pompach, Ph.D.