Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proteomika a metody studia primární struktury biopolymerů (MC250P60N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC250P60N - Proteomika a metody studia primární struktury biopolymerů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1) Úvod do hmotnostní spektrometrie2) Ionizační techniky3) Hmotnostní analyzátory a detektory iontů4) Interpretace spekter biopolymerů 5) Tandemová hmotnostní spektrometrie - identifikace a kvantifikace proteinů6) Určení místa a typu post-translační modifikace proteinů7) Přístupy k řešení 3D struktury proteinů pomocí hmotnostní spektrometrie8) Hmotnostní spektrometrie jako zobrazovací technika tkání

Literatura

Richard J. Simpson "Proteins and Proteomics" Cold Spring Harbor Laboratory Press, New York 2003A. L. Burlingame, Steven A. Carr, Michael A. Baldwin "Mass spectrometry in Biology and Medicine" Humana Press, New Jersey 2000Aebersold R, Goodlett DR. "Mass spectrometry in proteomics." Chem Rev. 2001 101(2):269-95.Griffin TJ, Goodlett DR, Aebersold R." Advances in proteome analysis by mass spectrometry." Curr Opin Biotechnol. 2001;12(6):607-12.

Požadavky

Písemná část zkoušky se skládá z deseti otázek. Každá je za jeden bod. K ústní části zkoušky jsou připuštěni jen studenti, kteří z písemnné části získali šest (60%) a více bodů.

Garant

RNDr. Petr Novák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr Novák, Ph.D.