Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Molekulová symetrie (MC260P08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC260P08 - Molekulová symetrie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Některé jednoduché aplikace molekulové symetrie. Grupy, podgrupy, třídy, permutační grupy, bodové grupy. Maticové reprezentace. Některé důležité věty o ireducibilních reprezentacích. Rozklad reprezentace. Direktní součin reprezentací. Sestup v symetrii. Grupa symetrie hamiltoniánu. Symetricky adaptované vlnové funkce. Maticové elementy a symetrie. Elektronová struktura molekul a symetrie. Teorie grup a molekulové vibrace. Nerigidní molekuly. Symetrie a chemické reakce: Wignerova-Witmerova korelační pravidla, pravidlo nekřížení, Woodwardova-Hoffmannova pravidla, teorie hraničních orbitalů.

Literatura

F.A. Cotton: Chemical Applications of Group Theory. Wiley,1990.M. Tinkham: Group Theory and Quantum Mechanics. McGraw-Hill, 1964.S.F.A. Kettle: Symmetry and Structure. Wiley, 1995.J. Fišer: Introduction to Molecular Symmetry (in Czech). SNTL, 1980.

Požadavky

Zkouška se skládá z části písemné a ústní.Písemná část obsahuje tři příklady: jeden se týká elektronové struktury molekul (a symetrie),druhý se vztahuje k vibrační struktuře molekul, třetí je z oblasti chemické reaktivity.Ústní část se týká základních pojmů předmětu, viz sylabus.

Garant

doc. RNDr. Filip Uhlík, Ph.D.