Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná chemie (MC260P33)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC260P33 - Obecná chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

1. Jiří Vacík: Obecná chemie, SPN, Praha 1986.2. Raymond E.Davis, Kenneth D. Gailey, Kenneth W. Whitten: Principles of Chemistry, Saunders College Publishing, Philadelphia 1984.3. Čipera J.: Základy obecné chemie, SPN, Praha 19804. Brdička R., Kalousek M., Schütz A.: Úvod do fyzikální chemie, SNTL, Praha; Alfa, Bratislava 19725. Vacík J. a kol.: Přehled středoškolské chemie, SPN Praha 1990, 1993,1996

Požadavky

Podmínkou konání zkoušky je zápočet ze cvičení. Pro získání zápočtu je třeba získat 65% bodů pri každém ze tří průběžných testů. (Dodatečné body lze získat za vyřešení příkladů během cvičení.) Zkouška je písemná a ústní. V písemné části je třeba vyřešit příklady průměrné obtížnosti ze všech tématických okruhů procvičovaných na cvičení a dosáhnout 65% bodů. Při ústní zkoušce si student vylosuje 2 otázky rozsáhlejšího charakteru. Na přípravu má 30 min. Vlastní zkouška trvá v průměru 30 min. Pro úspěšné zvládnutí zkoušky je třeba zodpovědět obě otázky a dokázat porozumění problému(excelentní zodpovězení jedné nevykompenzuje naprostou neznalost druhé otázky).Ústně zkouší: Prof.RNDr. Karel Procházka, DrSc. a RNDr. Pavel Matějíček, PhD.

Garant

prof. RNDr. Karel Procházka, DrSc.

Vyučující

RNDr. Květa Kalíková, Ph.D.RNDr. Pavel Matějíček, Ph.D.prof. RNDr. Karel Procházka, DrSc.