Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronová struktura komplexních molekulových systémů a biomolekul (MC260P82)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC260P82 - Elektronová struktura komplexních molekulových systémů a biomolekul, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Adiabatická a Bornova-Oppenheimerova aproximace. Variační metoda. Stacionární poruchová teorie. Hellmannova-Feynmanova věta. Moment hybnosti. Spinové vlastní funkce.Hartreeho-Fockova metoda. Model nezávislých částic. Slaterova-Condonova pravidla. Hartreeho-Fockovy-Roothaanovy rovnice. Populační analýza. Báze atomových orbitalů. Korelační energie. Konfigurační interakce. Moellerova-Plessetova poruchová teorie. Spřažené klastry. Multireferenční metody. Teorie funkcionálu hustoty. Hohenbergovy-Kohnovy teorémy. Kohnovy-Shamovy rovnice. Výměnné a korelační funkcionály. Pseudopotenciály. Relativistické efekty. Periodické modely.Stacionární body na hyperplochách potenciální energie.Semiempirické metody a mezimolekulové potenciály.Výpočty fyzikálních a chemických vlastností.

Požadavky

Zkoušku může skládat student, který předloží zpracované příklady ze cvičení. Zkouška se skládá z písemné části a z ústní části v rozsahu probírané látky (viz. sylabus).

Garant

prof. RNDr. Petr Nachtigall, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Petr Nachtigall, Ph.D.