Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace matematiky v chemické praxi (MC260S30)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC260S30 - Aplikace matematiky v chemické praxi, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Rovnice a nerovnice - typy a postupy řešení, včetně maticového řešení soustav rovnic.Polynomy - základní typy a postupy při vyhledávání kořenů polynomu.Funkce - především lineární, exponenciální a logaritmické, vlastnosti, průběh, grafické zobrazení.Základy trigonometrie - definice trigonometrických funkcí, jejich vlastnosti a průběh. Analytická geometrie v rovině - především rovnice přímky a související vztahy.Základy diferenciálního a integrálního počtu - derivace funkce a její fyzikální význam, určitý integrál a jeho využití v chemii.Základy statistického vyhodnocení experimentálních výsledků v chemii.

Literatura

Bušek, I.: Řešené maturitní příklady z matematiky, SPN, 1985.Musilová, J., Musilová, P.: Matematika pro porozumění i praxi I, Vutium, 2006.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu: K udělení zápočtu je třeba získat 10 bodů (aktivní účast na semináři = 1 bod). Nemá-li student po ukončení semestru potřebný počet bodů, má maximálně dva pokusy pro získání požadovaných 10 bodů formou souhrnného písemného testu (max. počet bodů z testu = 15).

Garant

RNDr. Kateřina Ušelová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Kateřina Ušelová, Ph.D.