Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé metody NMR (MC270P08A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC270P08A - Pokročilé metody NMR, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1.) Moderní popis NMR, souhrn NMR interakcí.2.) Přenos polarizace, nepřímá detekce, selektivní a tvarované pulsy, fázové cykly.3.) Vícerozměrná spektroskopie. Homonukleární a heteronukleární korelace.4.) NMR biomolekul. Izotopové obohacení. Techniky pro přiřazení signálů a struktury proteinů.5.) Měření dynamických procesů biomolekul (změny chem. posuvu, relaxace a relaxační disperze; segmentální pohyblivost, vazba ligandu, mezimolekulární interakce) 6.) Moderní trendy v NMR biomolekul (TROSY, RDC, přenos saturace,...)7.) Pokročilé techniky NMR pevné fáze a aplikace na biomolekuly.

Literatura

Cavanagh, J.; Fairbrother, W.J,; Palmer, A.G.III; Rance, M.; Skelton, N.J.: Protein NMR spectroscopy: Principles and practice, Elsevier, 2007

Požadavky

Zkouška = prezentace a obhajoba řešení zkouškového domácího úkolu před vyučujícím. Úkol je zadáván min. 14 dní před zkouškou a testuje porozumění pulsním sekvencím a strategiím řešení prostorové struktury proteinů.

Garant

RNDr. Zdeněk Tošner, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Srb, Ph.D.Ing. Václav Veverka