Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe náslechová z chemie (MC280C07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC280C07 - Pedagogická praxe náslechová z chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1 týden praxe na střední škole formou hospitací v aprobačních předmětech studenta. Hospitace a následné rozbory hodin jsou prováděny skupinově (4 až 5 studentů) u jednoho či více fakultních učitelů školy. Studenti si provádějí zápisy z pozorování výuky a konzultují s FU jednotlivé kroky či jevy z vyučování.Požadavky: 10 náslechů a rozborových hodin v chemii za 1 týden. Veškeré potřebné formuláře, požadavky a doklady pro získání nároku na zápočet za pedagogickou praxi z chemie jsou obsaženy ve skriptu Příprava, organizace a realizace pedagogických praxí, které si lze na KUDCH zapůjčit. Záznam z hospitace, zápis musí obsahovat:Záhlaví - jméno posluchače, předmět, škola, jméno FU, třída, datum.Téma, cíl výuky v hodině a organizační forma.Průběh a organizace VH: odborný obsah učiva; činnosti žáků; činnost učitele.Hodnocení VH: práce a činnosti žáků, učitele, spnění cíle výuky, vlastní poznámky k aktivitě žáků i tvořivosti učitele.

Literatura

Borůvková, J. - Šulcová, R. - Marada, M.: Příprava, organizace a realizace pedagogické praxe. UK v Praze, PřF 2002

Požadavky

Absolvování 10 náslechů vyučovacích hodin chemie nebo laboratorních prací z chemie (doporučeno 8 VH + 2 LP) na vybraném gymnáziu nebo střední škole, ne na škole základní. Provádění záznamů náslechů, rozbory a diskuse hodin s fakultními učiteli po skončení náslechů. Předložení záznamů ke kontrole po skončení náslechové praxe vedoucí pedagogických praxí z chemie na KUDCH.Předložení vyplněného formuláře A - seznam hospitovaných hodin: jeden formulář společně za celou skupinku. Diskuse po skončení náslechů s vedoucí pedagogické praxe z chemie na KUDCH. Zápočet bude udělen po absolvování náslechové praxe při splnění všech povinností v zápočtovém týdnu.Požadavky:• účast na instruktážní schůzce (před praxemi) • odevzdání formulářů A, B (za celou skupinu) • hospitace 10 vyučovacích jednotek • odevzdání 10 záznamů z hospitací • reflexe z praxe (včetně přínosu praxe, problémů), rozsah cca 1/2 A4

Garant

RNDr. Renata Šulcová, Ph.D.