Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální výuka obecné a anorganické chemie na SŠ (MC280C11A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC280C11A - Experimentální výuka obecné a anorganické chemie na SŠ, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Teoretický výklad doplněný praktickými ukázkami a vlastní laboratorní prací studentů. Probíraná témata: stavba látek a jejich vlastnosti, chemické reakce a jejich využití ve školní praxi, vodík, kyslík, voda, peroxid vodíku, halogeny a jejich sloučeniny, chalkogeny a jejich sloučeniny, prvky skupiny dusíku a jejich sloučeniny, prvky skupiny uhlíku a boru a jejich sloučeniny, prvky skupiny beryllia a lithia a jejich sloučeniny, přechodné a vnitřně přechodné kovy I, přechodné a vnitřně přechodné kovy II.

Literatura

ČTRNÁCTOVÁ, H.; HALBYCH, J. Didaktika a technika chemických pokusů. 3. Praha : Karolinum, 2006. 245 s. ISBN 80-246-1192-9. ČTRNÁCTOVÁ, H. ET AL. Chemické pokusy pro školu a zájmovou činnost. Praha: Prospektrum, 2000, ISBN 80-7175-071-9. LUKEŠ, I., MIČKA, Z. Anorganická chemie II.:Systematická část Praha: Karolinum, 1998, ISBN 80-7184-663-5 MIČKA, Z., LUKEŠ, I.: Anorganická chemie I.: Teoretická část. Praha: Karolinum, 1999, ISBN 80-7184-988-X Sebrané úlohy ze základních chemických výpočtů - http://web.natur.cuni.cz/anorchem/19/Kubicek/Priklady-sbirka.pdf Rovnice reakcí - http://web.natur.cuni.cz/anorchem/19/Kubicek/Rovnice.pdf Názvosloví anorganické chemie - http://web.natur.cuni.cz/anorchem/19/Kubicek/Nazvoslovi.pdfChemie halogenů: http://web.natur.cuni.cz/~kudch/main/halogeny/HALOGENY/

Požadavky

Zápočet: Docházka min. 80 % dobrá teoretická připravenost, dodržování a respektování laboratorních postupů a bezpečnostních nařízení (v opačném případě hrozí vykázání z laboratoře)Zkouška: písemná práce (teorie + praktické úlohy) (úspěšné složení zkoušky = min. 60 % bodů)

Garant

RNDr. Pavel Teplý, Ph.D.