Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktivizační metody a formy práce ve výuce chemie (MC280P63A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC280P63A - Aktivizační metody a formy práce ve výuce chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Moderní pojetí výuky chemie na gymnáziu. Praktické použití různých aktivizačních metod a forem výuky, otázky hodnocení a sebereflexe.Zkušenosti a dovednosti jsou v semináři předávány a upevňovány v rámci řešení problémových úloh s využitím ICT, formou práce s modely, praktickým prováděním netradičních pokusů a ukázkami látek, diskusí o problematice hodnocení ve výuce i sebehodnocení s využitím videotechniky apod.Seminář je vhodný pro budoucí učitele, kteří mají opravdový zájem o moderní pojetí vyučování chemie v reálné SŠ.

Literatura

Čtrnáctová, H. a kol.: Chemické pokusy pro školu a zájmovou činnost. Praha, prospektrum 2000.Solárová, M: Chemické pokusy pro střední a základní školu. Brno, Paido 1999Klečková, M. a KCH UP v Olomouci: Chemické pokusy pro žáky základních škol; Chemické pokusy pro žáky středních škol. Olomouc, Alga Press 2001.Straka, M.: Kouzelnické pokusy z chemie. Žďár nad Sázavou, 1997.Šulcová, R., Pisková, D.: Přírodovědné projekty. UK v Praze, PřF, 2008.Šulcová, R. a kol.: Náměty na pokusy z organické a praktické chemie. Praha, UK v Praze, PřF, KUDCH 2006.Šulcová, R., Böhmová, H.: Netradiční experimenty z organické a praktické chemie. Praha, UK PřF 2007.Šulcová, R. a kol.: Aktivizace v chemickém vzdělávání. Praha, UK PřF 2007.Šulcová, R., Böhmová, H., Stratilová, E.: Zajímavé experimenty z chemie kolem nás. UK v Praze, PřF, 2009.

Požadavky

Zápočet:80% prezence na konaných seminářích.Splnění všech úkolů ze seminářů, včetně absolvování exkurze.Vlastní prezentace vybraného tématu - eperimentů a jejich didaktické zpracování.Ovládnutí moderních didaktických přístrojů a techniky, zpracování videoklipu nebo PowerPointového výstupu.Zkouška: vyhodnocení jednotlivých úkolů + individuální didaktický výstup na zvolené téma.

Garant

RNDr. Renata Šulcová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renata Šulcová, Ph.D.