Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimenty ve výuce chemie I (MDPS031)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MDPS031 - Experimenty ve výuce chemie I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. cvičení: Bezpečnost práce ve školní chemické laboratoři 2. cvičení: Technika práce ve školní chemické laboratoři 3. cvičení: Chemický pokus a moderní didaktické 4. cvičení: Cíl a struktura chemického pokusu ve výuce chemie 5. cvičení: Funkce chemického pokusu ve výuce chemie 6. cvičení: Chemický pokus jako součást poznávacích postupů a metod ve výuce chemie Seznam laboratorních úloh1. Vodík a jeho sloučeniny 2. Kyslík a jeho sloučeniny 3. Prvky skupiny VII. A a jejich sloučeniny (halogeny) 4. Prvky skupiny VI. A a jejich sloučeniny (síra) 5. Prvky skupiny V. A a jejich sloučeniny (dusík, fosfor) 6. Kovy a jejich sloučeniny

Literatura

Čtrnáctová, H., Halbych, J.: Didaktika a technika chemických pokusů, UK v Praze, Karolinum 1997Čtrnáctová, H. a kol.: Chemické pokusy pro školu a zájmovou činnost, Praha, Prospektrum, 2000.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu a zkoušky je úspěšná realizace všech zadaných úloh (26, dle obtížnosti) a odevzdání věcně i formálně správně vypracovaných protokolů a pracovních listů z těchto úloh. Další součástí je úspěšné složení bodovaného testu (60 minut, na min. 60 %).

Garant

RNDr. Petr Šmejkal, Ph.D.