Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geobiologie II. (MG420P03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG420P03 - Geobiologie II., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Třináct 3-hodinových přednášek 1. Evoluce atmosféry, hydrosféry a pedosféry (2 přednášky)2. Biogeochemické cykly a jejich vývoj3. Raná evoluce života4. Pozdně proterozoická a fanerozoická evoluce života5. Evoluce ekosystému ovlivněných člověkem (rané etapy)6. Vývoj biodiverzity v geologické minulosti7. Eventy v evoluci ekosystémů Definice a klasifikace eventů, jejich příčiny Náhlé události: príčiny, následky a příkladyKlimatické změny Struktura hromadných vymíraníČtyři 3-hodinové bloky seminářů (diskuse nad klíčovými publikacemi z oblasti evoluce ekosystémů)

Literatura

Cockell, Ch.(Ed.) 2007: An Introduction to the Earth-Life system. Cambridge Univ. PressBriggs, D.E.G., Crowther, P.R. (eds.), 2003: Palaeobiology II. Blackwell Publishing, 583 str.Pokorný V. a kol., 1992: Všeobecná paleontologie. Univerzita Karlova, Praha, 296 str.Stanley S. M., 1989: Earth and life through time. W. H. Freeman and comp., New York, 690 pp.Taylor, P. D., 2004: Extinctions in the History of Life. Cambridge University Press, 191 str. Clarkson, E.N.K.1998: Invertebrate Palaeontology and Evolution. Blackwell Science.

Požadavky

Požadavky k zápočtu jsou účast na cvičeních a vypracování seminární práce.Zkouška je ústní, důraz je kladen na multidisciplinární provázanost a pochopení procesů.

Garant

doc. RNDr. Petr Kraft, CSc.