Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fosilní stopy a ichnostavba sedimentů (MG421P40)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG421P40 - Fosilní stopy a ichnostavba sedimentů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Biogenní textury - základní definice a pojmy;2. toponomie biogenních textur;3. etologická klasifikace biogenních textur;4, ichnofaciální analýza;5, koncepce ichnostavby;6, nejdůležitější ichnotaxony, jejich morfologie a etologický význam;7, ichnostavba a dynamika sedimentace a eroze;8, ichnostavba a okysličení vody a sedimentu;9, fosilní stopy, ichnostavba a stratigrafie.Požadavky k zápočtu: Protokoly s popisem a interpretací fosilních stop a ichnostavby sedimentů.

Literatura

Bromley, R.G. (1996): Trace fossils - biology, taphonomy and applications. Chapman & Hall, London, 361 pp. Pek I. - Mikuláš R. (1996): Úvod do studia fosilních stop. - Práce Čes. geol. Úst. / Czech Geological Survey Special Papers, 6, 56 str. Praha. Uchman, A. - Mikuláš, R. (2002): Krátký kurz studia fosilních stop. - Přírodovědecká fakulta Palackého Univerzity, Olomouc, 51 p.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Protokoly s popisem a interpretací fosilních stop a ichnostavby sedimentů. písemná nebo ústní zkouška

Garant

RNDr. Radek Mikuláš, DrSc.