Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systematická paleontologie I (MG422P12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG422P12 - Systematická paleontologie I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Bude probrána morfologie, stratigrafické rozšíření, paleoekologia a možné aplikace u následujících skupin organismů:1. Bacteria a Eucarya2. Houby3. Řasy4. Acritarcha5. Mechorosty6. Psilofytní rostliny7. Kapraďorosty8. Nahosemenné9. Krytosemenné10. Protozoa11. Porifera12. Archeocyata13. Coelentarata

Literatura

Boardman, R.S., Cheetham, A.H., Rowell, A.J., 1987: Fossil Invertebrates. Blackwell Scientific Publ., 713 pp.Pokorný, V., 1965: Principles of zoological micropaleontology. Pergamon Press. Oxford. Pokorný, V. a kol. (1992): Všeobecná paleontologie. - Univerzita Karlova.Kvaček, Z. a kol. (2000): Základy systematické paleontologie. - Univerzita Karlova.Taylor, T.N. a Taylor, E.L., 1993: The biology and evolution of fossil plants. - Prentice Hall, New Yersey, 982 pp.

Požadavky

Požadavky k zápočtu jsou aktivní účast na cvičeních a písemný test.Zkouška je ústní, důraz je kladen na pochopení procesů.

Garant

RNDr. Jakub Sakala, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Oldřich Fatka, CSc.RNDr. Jakub Sakala, Ph.D.