Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy hydrogeochemického modelování pomocí PHREEQC (MG431P62)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG431P62 - Základy hydrogeochemického modelování pomocí PHREEQC, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Bloková přednáška v rozsahu 13 hodin obsahuje následující okruhy: Principy hydrogeochemického modelování. Termodynamické databáze. Speciace v roztoku a výpočet saturačních indexů. Rovnováha roztoku s plyny a minerály. Reakce a mísení vod. Povrchová komplexace a sorpce na hydratované oxidy Fe. Iontová výměna a sorpce na jílové minerály. Transportní a inverzní modelování. Základy kinetických výpočtů.Požadavky: pro zkoušku závěrečný písemný test s praktickými výpočty pomocí PHREEQC

Literatura

Parkhurst, D.L. & Appelo, C.A.J. (1999) User’s guide to PHREEQC (version 2) - a computer program for speciation, batch-reaction, one-dimensional transport and inverse geochemical calculations. U.S. Geological Survey report 99-4259, Denver, Colorado, USA.

Požadavky

Požadavky: pro zkoušku závěrečný písemný test s praktickými výpočty pomocí PHREEQC

Garant

prof. RNDr. Vojtěch Ettler, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Vojtěch Ettler, Ph.D.