Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úprava nerostných surovin (MG431P77)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG431P77 - Úprava nerostných surovin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Historie úpravnictví a přehled základních pojmů a principů úpravy nerostných surovin2. Přehled a principy metod technické mineralogie a petrografie využívané v úpravnictví3. Pomocné procesy a metody předběžné úpravy nerostných surovin  4. Fyzikální metody rozdružování nerostných surovin 1  5. Fyzikální metody rozdružování nerostných surovin 26. Chemické metody úpravy nerostných surovin 17. Chemické metody úpravy nerostných surovin 28. Biologické metody úpravy nerostných surovin  9. Kombinované způsoby úpravy nerostných surovin10.  Úprava  rudných nerostných surovin11. Úprava nerudných nerostných surovin12. Úprava energetických nerostných surovin13. Základy projektování úpraven nerostných surovin a předcházení vzniku ekologických zátěží14. Ekonomika úpravy nerostných surovin15. Problémy a trendy současného úpravnictví, využití druhotných a netradičních surovin, perspektiva vývoje do budoucnosti.Na závěr kurzu je organizována exkurze do vybraného úpravnického provozu (či několika úpravnických provozů) nebo na jiné, tématikou související pracoviště.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je návrh způsobu hodnocení vybraného vzorku nerostné suroviny, volba způsobu jeho úpravy a navržení schématu úpravárenského závodu a zhodnocení ekonomiky úpravy vybrané nerostné suroviny v návaznosti na jejích kvalitativních parametrech a zpracovávaném objemu.

Garant

Mgr. Miloš Faltus