Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Typy a modely ložisek rud (MG432P02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG432P02 - Typy a modely ložisek rud, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Klasifikace rudních ložisek a jejich vztah k typům a modelům. Geochemie magmatických a hydrotermálních procesů spjatých se vznikem rudních ložisek. Ložiska v bazických a ultrabazických horninách (Ni, Cu, Pt-Pd, Cr).Ložiska spjatá s granitoidy (porfyrová, skarnová, greisenová). Submarinně-exhalační ložiska.Epitermální ložiska.Mesotermální ložiska (orogenic gold)Metalogeneze variské a alpinské EvropyVazba ložisek rud na deskovou tektonikuForma výuky: 12 2-hodinových přednáškových bloků (v rozsahu sylabu), 12 2-hodinových cvičení Požadavky: prezentace vybraných odborných článků ke třem různých ložiskových typům (jako součást cvičení, prezentace v Power Pointu).

Literatura

Robb L, (2007): Introduction to ore-forming processes. Blackwell Sci. Publ., 373 str.Evans A.M., 1993. Ore geology and industrial minerals. Blackwell Sci. Publ., 309 str.Sheahan PA, Cherry ME, eds. (1988): Ore deposit models, Volume I. Geoscience Canada, Reprint Series 3, 195 str.Sheahan PA, Cherry ME, eds. (1993): Ore deposit models, Volume II. Geoscience Canada, Reprint Series 6, 154 str.Barnes, H. L., ed., 1979, 1997: Geochemistry of hydrothermal ore deposits, New York, John Wiley & Sons, Inc., 2nd edition, pp. 798; 3rd edition, pp. 972 Guilbert J.M., Park C.F. (1986): The geology of ore deposits, 1st Edition, W. H. Freeman and Company, New York 985 p. Foster, R. P. (1991): Gold metallogeny and exploration.-In: : Glasgow, Blackie and Son Ltd, p. 432.

Požadavky

Zkouška je ústní v rozsahu probraných témat a skládá se z 5-6 otázek (cca 30 minut na referování a 15 minut na přípravu). Jedna otázka je vždy zaměřena na kompletní charakteristiku jednoho z probraných ložiskových typů. Ostatní otázky sledují dílčí témata napříč všemi probranými typy.

Garant

doc. RNDr. Jiří Zachariáš, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Zachariáš, Ph.D.