Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ložiska radioaktivních surovin (MG432P16)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG432P16 - Ložiska radioaktivních surovin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Fyzikální a chemické vlastnosti uranu, geochemie uranu, migrace a srážení uranu z roztoků.2. Rozšíření a distribuce uranu v zemské kůře, vazba uranu v minerálech.3. Způsoby vzniku akumulací uranu, principy klasifikace uranových ložisek.4. Typy světových ložisek uranu, jejich příklady a charakteristika.5. Světový trh s uranem a surovinové zdroje České republiky.6. Úvod do vyhledávání, klasifikace zásob, průmyslového hodnocení uranových ložisek a uranového úpravnictví.K tomuto předmětu je organizována exkurze, nejčastěji do uranového dolu, úpravny uranových rud či jiného souvisejícího činného provozu.Podmínkou ukončení je úspěšné složení zkoušky.

Literatura

Dahlkamp F.J. (1993): Uranium ore Deposits. Springer-Verlag Berlin Heidelberg. 460s.Pluskal O. (1972): Úvod do geologie uranových ložisek. Skripta UK, Praha.Uranium (Red Book). Joint report by the OECD Nuclear Energy Agency. IAEA.Arapov et al. (1984): Czech and Slovac Uranium Deposits. SNTL. Praha (in czech).Metallogenesis of Uranium Deposits (1989), IAEA procs. Vienna.

Garant

Mgr. Viktor Goliáš, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Viktor Goliáš, Ph.D.