Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroskopie hornin (MG440C12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG440C12 - Mikroskopie hornin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1) Hlavní typy struktur magmatických hornin, 2) Minerály (hlavní, vedlejší a akcesorické) a struktury hlubinných hornin (granit, granodiorit, diorit, gabro, peridotit), 3) Mikroskopické studium výlevných hornin (ryolit, dacit , andezit a basalt), 4) Vzájemné vztahy mezi minerály a postupnost jejich krystalizace 5) Autometamorfní, příp metamorfní přeměny v magmatických horninách, 6) Klasifikace a zařazení horniny na základě obsahu minerálů a struktur.7) Minerály a struktury metamorfovaných hornin, 8) Metamorfní struktury a indexové minerály metamorfovaných hornin, 9) Progradní a retrográdní přeměny v metamorfovaných horninách, 10) Posloupnost rekrystalizace v metapelitech, bazických,, křeme-živcových, kabonatických a ultrabazických horninách. 11) Pojmenování jednotlivých typů metamorfovaných hornin: břidice (zelená, modrá), fylit, rula, amfibolit, granulit, eklogit a migmatit, 12) Zařazení a určování metamorfovaných hornin podle struktur a indexových minerálů.

Literatura

Dudek A., Fediuk F., Palivcová M. (1962): Petrografické tabulky. NČSAV Praha.Shelley D. (1993): Igneous and Metamorphic Rocks under the Microscope. - Chapman & Hall, London. 445 pp.Bard J.P. (1986): Microtextures of Igneous and Metamorphic Rocks. - D. Reidel Publishing Company, Holland. 264 pp.Barker A.J. (1990): Introduction to Metamorphic Textures and Microstructures.- Blackie and Son Ltd., Oxford.

Požadavky

pro zápočet je nutná účast na cvičení a vypracování protokolů během cvičení.

Garant

prof. Ing. Shah Wali Faryad, CSc.