Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály zemské kůry (MG440P74)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG440P74 - Materiály zemské kůry, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Uspořádání atomů a struktura minerálů (D. Dolejš)2. Fyzikální a optické vlastnosti minerálů (D. Dolejš)3. Prvky, oxidy, karbonáty a další minerální skupiny (D. Dolejš)4. Silikáty s nezávislým a řetězovým uspořádáním tetreadrů (D. Dolejš)5. Silikáty s vrstevným a síťovým uspořádáním tetraedrů (D. Dolejš)6. Klasifikace magmatických hornin (F. V. Holub)7. Plutonické horniny (F. V. Holub)8. Vulkanické horniny (F. V. Holub)9. Sedimentární cyklus a klastické sedimenty (F. V. Holub)10. Zvětrávání a biochemické sedimenty (F. V. Holub)11. Metamorfní procesy a jejich geodynamický význam (S. W. Faryad) 12. Metamorfní zóny, přeměna pelitů a křemeno-živcových hornin (S. W. Faryad)13. Metamorfní facie, přeměna bazických a vápenato-silikátových hornin (S. W. Faryad)

Literatura

Studijní materiály jsou dostupné na webových stránkách Ústavu petrologie a strukturní geologie. Je možné využít také literaturu, doporučovanou pro předměty Minerály a horniny I a Minerály a horniny II, ta má však podstatně větší rozsah než učivo tohoto předmětu.

Požadavky

Pro zápočet je nutná aktivní účast na cvičeních, vypracování protokolů během cvičení a test z praktických dovedností (jednoduché výpočty, poznávání makrovzorků hornin) na konci semestru.Zkouška je písemná formou testu s jednoduchým výběrem správných odpovědí z několika nabízených. Skládá se z částí věnovaných otázkám z: (1) mineralogie, (2) hornin magmatických, (3) hornin metamorfovaných, (4) hornin sedimentárních. Pro úspěšné složení zkoušky je nutné splnit bodový limit celkový i stanovený limit pro jednotlivé části.

Garant

prof. Ing. Shah Wali Faryad, CSc.