Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydrochemie II (MG451P08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG451P08 - Hydrochemie II, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Fysikální a organoleptické vlastnosti vody, elektrolytická vodivost, radioaktivita vod.Chemické vlastnosti vod - acidita a alkalita vody, neutralisační kapacity, tvrdost vody, mineralisace vody, chemická a biochemická spotřeba kyslíku.Systematický přehled anorganických složek v přírodních a v nejběžnějších odpadních vodách - jejich původ, formy výskytu, vlastnosti, chování v horninovém prostředí, běžné koncentrace, metody stanovení, požadavky norem.Nejdůležitější organické složky ve vodách (huminové látky, tensidy, nepolární extrahovatelné látky, fenoly, aromatické a polynukleární aromatické uhlovodíky, chlorované alifatické a aromatické uhlovodíky, pesticidy) - podobně jako u anorganických složek.Vliv mikroorganismů na jakost vod.Programy sledování jakosti vod, rozsahy a četnost rozborů.Normování jakosti vod, hodnocení jakosti vod.

Literatura

Hem J.D.: Study and Interpretation of the Chemical Characteristics of Natural Water, 3rd ed., USGS, Washington 1989Macioszczyk A.: Hydrogeochemia, 1. wyd., Wydawnictwa Geologiczne, Warszawa 1987Pitter P.: Hydrochemie, 3. vyd., VŠCHT, Praha 1999 Normy ČSN, ISO, vyhlášky Ministerstva životního prostředí, Ministerstva zdravotnictví a j.

Požadavky

Zápočet lze získat po vyřešení nejméně dvou třetin z počtu zadaných úloh. Podmínkou k přihlášení ke zkoušce je předchozí získání zápočtu. Zkouška je písemná a ústní v uvedeném pořadí. Úspěšné složení zkoušky bude potvrzeno ve Studijním informačním systému bezprostředně po zapsání do Výkazu o studiu (indexu).

Garant

RNDr. Jaromír Šantrůček