Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody IG průzkumu I (MG451P56)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG451P56 - Metody IG průzkumu I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Vysvětlení rozdílu mezi pracemi výzkumnými a průzkumnými. Druhy potencionálních objednavatelů, způsoby jednání s nimi, vzájemná kooperace.Opatřování podkladů rekognoskace terénu, jednání s projektantem, archivní rešerše, vypracování projektu průzkumných prací.Hlavní součásti projektu průzkumných prací. Rozvrh sond, polních a laboratorních zkoušek, dohoda s prováděcími firmami a s kooperanty. Řešení vstupů na cizí pozemky, evidence podzemních objektů. Vytyčení a zaměření sond. Rozpočet.Druhy technických prostředků na odkryvné práce: ruční sondy, kopané šachtice, vrty různého typu, báňské metody průzkumu. Polní zkoušky, odběr vzorků pro laboratorní rozbory, režimní sledování.Hmotná dokumentace sondovacích prací. Pořizování primární geologické dokumentace. Druhotná a finální dokumentace. Úpravy pozůstatků průzkumu pro následný monitoring. Konstrukce geologických řezů, diagramů, souhrnných tabulek. Likvidace pracoviště, úschova hmotné dokumentace, úschova primární a technické dokumentace. Fakturace, splátkové úhrady, odbírky části prací.Osnova závěrečné zprávy, hlavní přílohy, vnitřní a vnější oponentura. Nároky na odevzdání kopie do státního archivu. Možnosti blokace výsledků průzkumu.

Literatura

Záruba Q., Mencl V., 1955, 1957, 1974: Inženýrská geologie, 1., 2., 3. vydání, Nakladatelství ČSAV, Academia, PrahaPašek J., Matula M., 1955: Inženýrská geologie I., II., Čes. matice technická, PrahaJedlička M., Kožíšek J., 1981: Provozně geologická příručka, Státní nakladatelství technické literatury, PrahaČeský geologický úřad, 1975: Směrnice č.1 o přípravě, provádění a vyhodnocování prací inženýrsko-geologického a hydrogeologického průzkumu

Požadavky

Zápočet za aktivní účast na výuce, v případě více jak dvou absencí následuje písemný testZkouška probíhá ústní formou

Garant

Mgr. Jiří Rout