Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z geotechniky (MG451P68)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MG451P68 - Vybrané kapitoly z geotechniky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Základy CAD jsou vyučovány při použití programu BricsCAD v počitačové učebně (cca 8 hodin); zpracování IG mapy, řezů.Přednášky pozvaných expertů k vybraným geotechnickým aplikacím (např. vodohospodářské stavby; zlepšování zemin; problematika objemových změn zemin; tuhost zemin - liší se v závislosti na přednášejících hostech).V rámci předmětu je vyžadována účast na seminářich ČAIG (ČVUT FSv).Účast na dvoudenní akci "Pražské geotechnické dny" pořádané ČaS členskou společností ISSMGE (pokud se koná během semestru). V pondělí dopoledne seminář s přednáškami předních domácích i zahraniřních odborníků na vybrané téma; v pondělí odpoledne prezentace uchazečů o "Zárubovu cenu pro mladé geotechniky/inženýrské geology"; v pondělí v podvečer "Pražská geotechnická přednáška" pozvaného zahraničního špičkového odborníka; v útery dopoledne "Workshop"). Jednací jazyk angličtina (+- cz/sk).

Literatura

Literatura bude upřesněna podle aktuálního programu v daném roce

Požadavky

Klasifikovaný zápočet bude udělen na základě zpracování IG mapy v CAD a na základě zápočtové písemky. Nutnou podmínkou zápočtu je následující prezence: >50% na seminářích ČAIG, >50% na výuce CAD, 100% na přednáškách pozvaných externistů (A6), 100% na "Pražských geotechnických dnech" (AVČR), konají-li se v daném roce během semestru.

Garant

Ing. Jan Boháč, CSc.