Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy algoritmizace a programování (MPRM001B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPRM001B - Základy algoritmizace a programování, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přehled algoritmických programovacích jazyků (assembler, Fortran, Algol, Cobol, Pascal, C++, Modula 2). Jazyk Pascal a integrované prostředí Turbo Pascal, popis jazyka, typy, procedury a funkce, knihovny. Zobrazení číselných typů v počítači. Dynamické datové struktury. Pojem algoritmus, vlastnosti algoritmů - správnost, efektivita, vstupní a výstupní data. R. Vybrané numerické algoritmy - hledání kořenů, soustavy lin. rovnic, integrace, řešení obyčejných diferenciálních rovnic.

Literatura

Základní literatura:J.Drózd, R.Kryl: Začínáme s programováním, GRADA Praha 1992 J.Jinoch, K.Möller, J.Vogel: Programování v jazyku Pascal, SNTL Praha 1987 R. Hrach: Numerické metody ve fyzikální elektronice, skriptum Praha 1982 příručky k Turbo Pascalu D.Töpferová, P.Töpfer: Sbírka úloh z programování, GRADA Praha 1992 N.Wirth: Algoritmy a štruktúry údajov, ALFA Bratislava 1988

Garant

Mgr. Lenka Forstová