Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v jazyce Visual Basic (C#) .NET I (MS710P35)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MS710P35 - Programování v jazyce Visual Basic (C#) .NET I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přehled platformy .NET a její součásti.Základní pojmy objektového programování.Prostředí Microsoft visual studia .NET a práce v něm.Proměnné, konstanty a datové typy.Základní řídící příkazy (podmíněné příkazy, cykly).Objektové programování, tvorba tříd a objektů.Dědičnost.Práce s výjimkami.Práce se základními ovládacími prvky (formuláře, editační okna, seznamy, nástrojové pruhy, stavový řádek, apod.).Tvorba knihoven v prostředí .NET.Obsah přednášky bude předán studentům v podobě prezentací.

Literatura

Robin A.Reynolds-Haertle: Objektově orientované programování Visual Basic.net, Visual C#.net krok za krokemJohn Sharp, Jon Jagger:Microsoft? Visual C#? .NET Step by Step--Version 2003 Francesco Balena: Programming Microsoft Visual Basic .NET (Core Reference) Knihy jsou k dispozici v nakladatelství Computer Press, viz www.cpress.cz

Požadavky

Požadavek ke zkoušce: samostatně doma vytvořit program. V ústní části ho testujeme, případně modifikujeme.

Garant

RNDr. Jiří Makovička, CSc.