Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova I (MS730A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MS730A - Tělesná výchova I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Kanoe: seznámení se sportem a bezpečností při jeho provozování základy kanoistiky (jak držet pádlo, jak sedět v kanoi - stabilita,...) stojatá voda: nácvik základního záběru, kontrazáběru, přitahování, odtahování, otáčení lodě, zastavení na místě, stranový posun tekoucí voda: základní zásady jízdy na tekoucí vodě výletPlavání:Plavání je po stránce biologické jednou z nejúčinnějších pohybových aktivit s velkým zdravotním významem.V prvním ročníku na začátku semestru probíhají plavecké testy na 100m VZ, podle kterého jsou studenti rozděleni na dvě skupiny plavecké výuky.1. ZÁKLADNÍ PLAVÁNÍ - zahrnuje studenty, slabé plavce, kteří nesplní limit do 3 minut na 100m VZ , případně neplavce. Studenti absolvují výuku 2x týdně po 45 minutách. Cílem výuky je odstranění strachu z vody a získání dokonalé adaptace na vodní prostředí. Hlavním záměrem výuky je zvládnutí základních plaveckých dovedností, jako je potápění, dýchání, splývání, orientace ve vodě, pády z okraje bazénu apod. V této skupině by se měli studenti naučit alespoň jeden plavecký způsob a bezpečně se pohybovat ve vodním prostředí. Dalším cílem je získat studenty pro pokračování plavecké činnosti v životě.Softbal:Naučit základy házení,chytání a pálení.Zvládnout jednoduchá pravidla.Pokročilejší studenty zapojit do turnajů DD a RD.V průpravné části zlepšit pohybové vlastnosti / běh,odraz,sílu atd./.REKO-CVIČENÍREgenerační a KOndiční zdravotní cvičení je zaměřeno na: relaxační cvičení* dýchání - dýchat umíme všichni, ale málokdo z nás dýchá správně ** cvičení s elastickým lanem*** cvičení zaměřené na zdokonalování osobnosti pohybem (Feldenkraisova metoda)

Vyučující

Mgr. Kateřina Feitová, Ph.D.Mgr. et Mgr. Lukáš FrantálMgr. Tomáš KunstPaedDr. Aleš Ludvíkdoc. RNDr. Svatopluk Matolín, DrSc.Ing. Mgr. Jan NovákMgr. Zdenka PolováPaedDr. Věra SchätzováPaedDr. Miroslava ŠafandováMgr. Jan Zachař