Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Služby knihoven a informační zdroje na PřF UK v praxi (MS750P01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MS750P01 - Služby knihoven a informační zdroje na PřF UK v praxi, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Online Centrální katalog knihoven UK. Bibliografické citace, citační manažery. Elektronické databáze, elektronické časopisy, elektronické knihy. Rešerše a rešeršní strategie. Základy elektronického publikování (Google Apps).

Literatura

Internetové stránky dostupných elektronických informačních zdrojů.ČSN ISO 690. Informace a dokumentace – Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů. Praha: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2011. Třídící znak 01 0197.http://www.citace.com/

Požadavky

Test dovedností zaměřený na přístupné elektronické informační zdroje, online katalog knihoven PřF UK a další služby knihoven.Krátká práce na vlastní odborné téma ve formě elektronické publikace na internetu zaměřená na vlastní postupy vyhledávání, uvedení platných hypertextových odkazů na odborný článek z elektronických databází (přístupných z fakultní sítě) včetně anotací, bibliografické rešerše a správně sepsaných bibliografických citací.

Garant

Mgr. Eva Tesaříková Březinová

Vyučující

Mgr. Eva Tesaříková Březinová