Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Paleogeografie kvartéru (MZ330P64)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MZ330P64 - Paleogeografie kvartéru, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Historické a současné vymezení období kvartéru. Historie výzkumu kvartéru.2. Základy stratigrafie kvartéru. Metody kvartérně geologického výzkumu.3. Vývoj přírodního prostředí a dynamika endogenních a exogenních procesů v kvartéru.4. Morfologické, litologické a chronostratigrafické záznamy kvartérních procesů a jevů.5. Hlavní typy, geneze a rozšíření kvartérních sedimentů a povrchových tvarů.6. Regionální komplexy statigrafických záznamů ve vztahu ke globálním změnám přírodního prostředí v mladším kenozoiku.7. Vývoj člověka v mladším kenozoiku s ohledem na charakter a změny přírodního prostředí v kvartéru.8. Paleogeografie kvartéru na souších a v oblastech šelfových moří.9. Paleogeografie kvartéru v oblastech oceánů.10. Paleogeografie kvartéru v Eurasii. 11. Paleogeografie kvartéru ve střední Evropě.12. Paleogeografie kvartéru ve vztahu k životnímu prostředí.13. Opakování dílčích témat jako příprava ke zkoušce.

Literatura

Ložek V. (1973): Příroda ve čtvrtohorách. - Academia, 372 p., Praha.Zeman A., Demek J. (1984): Kvartér. Geologie a geomorfologie. - SPN, 192 p., Praha.Ke každému tématu je zadávána další aktuální česká a zahraniční literatura.

Požadavky

Podmínka ukončení: úspěšné vykonání ústní zkoušky.

Garant

prof. RNDr. Jan Kalvoda, DrSc.