Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Životní prostředí České republiky (MZ330P71)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MZ330P71 - Životní prostředí České republiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Sylabus: 1) Fyzickogeografické poměry ČR jako predispozice pro kvalitu ŽP 2-3) Specifika vývoje ŽP a krajiny, lidských kultur a jejich projevů na území ČR v historickém kontextu (neolit-počátek novověku) 4) Ovzduší (základní problémy, regionální specifika) 5) Voda (základní problémy, regionální specifika) 6) Půda (zemědělské, lesní půdy, trendy v zastoupení živin, kontaminace atd.) 7) Kyselé znečištění a jeho efekt na ŽP 8) Těžba nerostných surovin, odpady, energetika 9) Zemědělství 10) Lesnictví (zdravotní stav/vitalita lesních dřevin, legislativa) 11) Krajina, Ochrana přírody 12) Spotřeba, indikátory trvalé udržitelnosti, legislativa

Literatura

Moldan B. 2009. Podmaněná planeta. Karolinum.Braniš, M., Hůnová, I. (eds.) 2009. Atmosféra a klima. Aktuální otázky ochrany ovzduší. Karolinum.Statistické ročenky životního prostředí České republiky. CENIA, Praha. Různá ISBN. Zprávy o stavu životního prostředí MŽP. MŽP ČR, Praha. Různá ISBN.

Garant

Mgr. Václav Treml, Ph.D.