Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní technologie ve výuce (MZ340S132)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MZ340S132 - Moderní technologie ve výuce, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenty využívat chytré technologie a seznámit je s možnostmi jejich využití ve výuce zeměpisu.Hlavním výstupem kurzu tedy je, že po jeho absolvování studenti aktivně využívají chytré techonogie při plánování a realizaci výuky geografie na základních a středních školách.

Sylabus

Kurz navazuje v obecné rovině na výuku základního kurzu Didaktika geografie I., přičemž je nezbytné, aby žáci byli schopni formulovat cíle výuky a na jejich základě výuku plánovat.Kurz je organizačně koncipován do několika bloků zaměřených na seznámení s danou technologie a možnostmi jejího využití ve výuce geografie. Na závěr každého bloku je vyžadována samostatná práce studentů (vytvoření přípravy na výuku s využitím dané technologie).Tematické zaměření jednotlivých bloků kurzu (chronologické pořadí bloků v rámci kurzu se může lišit):1) Interaktivní tabule - pokročilejší využití (např. nástroje Lesson Aktivity Toolkit ad.) oproti základnímu kurzu Didaktika Geografie.2) Tablety - využití tabletů ve výuce, ukázka aplikací vhodných do výuky, elektronické učebnice3) Smartphony - neboli chytré mobilní telefony a jejich využití ve výuce, ukázka aplikací vhodných do výuky4) Geografické informační systémy - blok je zaměřen na přehled základního software a nástrojů vhodných do školního prostředí (zejm. volně šiřitelný , tzv. freeware, software) a ukázka jejich aplikace do školní výuky5) Výstupy dálkového průzkumu Země a jejich využití (zejména zaměření na letecké a družicové snímky)6) Navigační systémy - práce s GPS a orientace v terénu, ale také jejich využití v učebně (sestavování map a export trasy aj.)

Garant

RNDr. Martin Hanus, Ph.D.