Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Získávání informace z dat DPZ (MZ370P08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MZ370P08 - Získávání informace z dat DPZ, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednáška se zabývá analýzou dat DPZ na pokročilé úrovni. Hlavním cílem je uvést studenta do problematiky obrazové analýzy v kontextu extrakce informace o přírodních zdrojích z dat DPZ včetně konceptů: Segmentace digitálního obrazu Spektrální klasifikace Klasifikace s použitím logiky neurčitostí (fuzzy logic) Klasifikace s kombinací prostorových, spektrálních a tvarových vlastností (eCognition) Integrace dat z různých zdrojůPraktická cvičení rozvíjejí teoretické poznatky formou úloh zaměřených na zpracování obrazových dat pomocí programů PCI Geomatica, eCognition, ENVI a Beam.

Literatura

MANN, S. (2001): Intelligent Image Processing, John Wiley and Sons, ISBN: 0-471-40637-6 PCI Geomatica, Manuál. GONZALES, R.C. and P. WINTZ (2002): Digital Image Processing. Addison-Wesley Publishing Company, Advanced Book Program-World Science Division, Reading, Mass.Mathys, S.J. (1996): Fundametals of Electronic Digital Image Processing. IEEE Press, 1996

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: aktivní účast na cvičeních písemné zpracování úloh dle pokynů v zadání včasné odevzdání zadaných úloh (termín odevzdání je součástí zadání úlohy a je uveden v systému Moodle)Zkouška z předmětu se skládá z písemné a ústní části. Splnění písemné části je podmínkou pro postup k ústní části zkoušky.

Garant

doc. Ing. Jan Kolář, CSc.