Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matlab (MZ370P28)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MZ370P28 - Matlab, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cílem předmětu je seznámit s možnostmi využití systému MATLAB a jeho nástrojů v aplikacích DPZ, zejména v oblasti zpracování obrazu. Hlavní témata: úvod do MATLABu a toolboxu pro zpracování obrazu zvýraznění obrazu, filtry geometrické transformace klasifikace obrazová korelaceStudent se seznámí s vybranými funkcemi programu MATLAB, jejich strukturou a vytvářením. Výsledkem cvičení bude vytvoření vlastních skriptů pro zpracování zvolených témat v oblasti geoinfomatiky. Předmět se zaměří na zpracování dat a vytváření vlastních aplikací pro diplomovou práci.

Literatura

Zaplatílek, K., Doňar, B. (2003) : Matlab pro začátečníky, Ben, 144 s, ISBN 80-7300-095-4Schenk, T. (1999) : Digital photogrammetry, TerraScience, ISBN 0-9677653-1-5Mikhail, E. M. a kol. (2001): Introduction to modern photogrammetry, John Wiley & Sons, Inc., ISBN 0-471-30924-9

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: aktivní účast na cvičeních včasné odevzdání zadaných úloh (termín odevzdání je součástí zadání úlohy)

Garant

Ing. Markéta Potůčková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Markéta Potůčková, Ph.D.