Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Distribuce prostorových dat (MZ370P49)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MZ370P49 - Distribuce prostorových dat, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Metody a prostředky šíření informace.Předmět je zaměřen na metody potřebné pro šíření dat na Internetu. Studenti se seznámí s hlavními teoriemi počítačových sítí a konceptem internetu. Seznámí se s řadou nástrojů, které se používají ke tvorbě internetových aplikací. Pozornost je věnována komunikaci v rámci prostředí GIS a mapovému prostředí v internetu, oblastem, kterým se někdy říká aplikace internetového GIS a internetového mapování.Počítačové sítě:Principy počítačových sítíhardware/softwarekoncept klient/server. Přehled podstaty Internetu a jeho hlavních vlastností: Internet protokolDomain Name SystemInternetové služby, WWW, webovský server, webovský klient. Vývoj webových aplikací:Základy tvorby webové stránkyHTML, XMLdatové formáty, pomocné aplikace: vkládání textu, obrázků - formáty obrázků pro web, vytvoření hypertextových odkazůJava, databáze a Web. Cvičení: Zásady a metody tvorby webových stránek. Vytvoření vlastní WWW stránky v příslušném editoru. Umístění WWW stránky na serveru - ftp protokol. CSS, PHP. JavaScript.Internet GIS: Aplikace internetovských služeb do GIS, Internet GIS software.Předmět je zakončen zápočtem a zkouškou. Podmínkou k udělení zápočtu je docházka a vyhotovení seminárního projektu. Zkouška z odpřednášené látky má písemnou formu.

Literatura

Hlavenka J., Sedlář R., Holčík T., Kubeš J., Mach J. (2000) :Vytváříme WWW stránky a spravujeme moderní web site, Computer Press, 520 s, ISBN 80-7226-293-9.Kosek J. (1998) : PHP - tvorba interaktivních internetových aplikací, Grada Publishing, spol. s.r.o., 490 stran, ISBN 80-7169-373-1.

Garant

Ing. Miroslav Čábelka

Vyučující

Ing. Miroslav Čábelka