Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mravní hodnoty v antických mýtech (KBV / MHAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBV / MHAM - Mravní hodnoty v antických mýtech, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V předmětu Mravní hodnoty v antických mýtech bude navázáno na základní obeznámení s antickou mytologií, které se předpokládá, že student získal nejen na střední škole, ale i v bakalářském stupni studia. Dále pak se bude v semináři navazovat na znalosti získané v povinných předmětech Výchova a charakter a Hodnoty a výchova. Zmíněno bude rovněž zpracování probíraných mravních hodnot v některých zvláště známých knihách a filmech určených pro děti a mládež.

Získané způsobilosti

Schopnost pozorně naslouchat antickým mytologickým příběhům a sledovat jejich dosah při dotváření a formulaci mravních hodnot u čtenáře či posluchače.

Literatura

Nechtová, J. Druhý život antického mýtu. Hošek, R. Náboženství antického Řecka. Publius Ovidius Naso. Proměny. Praha, 1974.

Požadavky

Při kolokviu student formou ústního pohovoru prokáže, že je schopen v antických mytologických příbězích rozpoznat vyjádření mravních hodnot a že dokáže promýšlet vhodné zdůraznění těchto hodnot v pedagogické praxi.

Garant

Mgr. Pavel Černuška, Ph.D.