Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie vědecké práce (KBV / MVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBV / MVP - Metodologie vědecké práce, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s metodami vědecké práce a jejich osvojení; v rámci kurzu se student seznámí mj. s typy a fázemi vědeckého výzkumu, se způsoby prezentace jeho výsledků, s hlavními zásadami práce s prameny a sekundární literaturou, s metodikou citací, s nejběžnějšími bibliografickými normami a s etickými otázkami ve vědeckém výzkumu a při prezentaci jeho výsledků. Během kurzu bude zvlášť přihlédnuto ke specifikům jednotlivých disciplín, které jsou součástí studia teologie.

Získané způsobilosti

Absolventi kurzu budou schopni získané poznatky aplikovat ve vlastní výzkumné činnosti a při prezentaci jejích výsledků ať už formou ústní, nebo písemnou (referáty, seminární, bakalářské a magisterské diplomové práce apod.).

Literatura

Eco, Umberto. Jak napsat diplomovou práci?. Olomouc, 1997. Filka, Jaroslav. Metodika tvorby diplomové práce. Brno, 2002. Gibaldi, Joseph. MLA Handbook for Writers of Research Papers. New York, 2003. University of Chicago Press. The Chicago Manual of Style: The Essential Guide for Writers, Editors, and Publishers. Chicago, 2003.

Požadavky

Účast na hodinách, vypracování modelové seminární práce.

Garant

Mgr. Jana Plátová, Ph.D.

Vyučující

doc. Petr Chalupa, Th.D.Mgr. Jana Plátová, Ph.D.doc. Petr Chalupa, Th.D.Mgr. Jana Plátová, Ph.D.