Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do biblického světa a myšlení (KBV / UBSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBV / UBSM - Úvod do biblického světa a myšlení, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stručné seznámení se světem Bible a jejím způsobem myšlení.1. Je Bible jako každá jiná? Jak Bibli dělí křesťané, jak židé, kdy, kde a v jakých jazycích byla napsána.2. Proč některé texty patří do Bible, a jiné ne? Jak Bible asi vznikla, v jakém prostředí se biblické texty předávaly, podle jakých kritérií byly do Bible zařazovány.3. Země Kanaán jako země zaslíbená. Jak se v Bibli odráží přírodní a klimatické podmínky, seznámení se s místopisem Bible.

Získané způsobilosti

Základní orientace v biblické literatuře.

Literatura

Bible. Písmo svaté Starého a Nového zákona (včetně deuterokanonických knih). Vlková, G. I. Slovo Boží a slovo lidské. Všeobecný úvod do Písma svatého, Olomouc: VÚP, 2004.

Požadavky

Základní orientace v Bibli a v probíraných tématech.Účastník je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

Mgr. Stanislav Pacner, Th.D.

Vyučující

Mgr. Stanislav Pacner, Th.D.