Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přehled církevních dějin II (KCD / PCD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / PCD2 - Přehled církevních dějin II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dějiny světové církve od počátku 16. století do současnosti.Doba konfesního rozdělení.Baroko a osvícenství.Misijní činnost církve.Církev v rakouské monarchii, josefinismus.První a Druhý vatikánský koncil.Vznik ČSR a náboženské poměry ve 20. a 30. letech, církev za okupace a v počátečním období komunismu.

Získané způsobilosti

Studenti se mají naučit chápat kontinuitu, složitost i relativitu historického vývoje církve od 16. století do konce 20. století a dospět tak ke schopnosti utvořit si samostatný úsudek k činnosti v současnosti.

Literatura

Kadlec, J. Dějiny katolické církve II, III. Olomouc, 1993. ISBN 80-7067-285-4.null

Požadavky

Referát o knize v rozsahu 3-5 normostran na jeden z titulů doporučené literatury nebo seminární práce s esejistickými prvky v rozsahu 5-10 stran na schválené téma vztahující se k českým a světovým církevním dějinám probíraného období. Termín odevzdání 13. 12. Odevzdání seminární práce nebo referátu o knize je nutným je nutným předpokladem připuštění studenta ke zkoušce. V případě nedodržení termínu vypracuje student další recenzi/seminární práci.Ústní zkouška v rozsahu povinné literatury.

Garant

PhDr. Jitka Jonová, Th.D.

Vyučující

PhDr. Jitka Jonová, Th.D.