Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo pro sociální pedagogy (KCP / PSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCP / PSP - Právo pro sociální pedagogy, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Absolvent navazujícího magisterského studia oboru Sociální pedagogika by měl být vybaven také znalostmi z oblasti práva. Předmět Právo pro sociální pedagogy tak bude rozdělen na dva základní tematické celky: pracovní právo a legislativní zázemí důležité pro sociální pedagogiku.

Získané způsobilosti

- znalosti základních právních otázek, které jsou potřebné pro řídící práci- znalost legislativního zázemí, které je potřebné pro práci sociálního pedagoga

Literatura

Mitlöhner, M. Občanské právo hmotné ; Rodinné právo ; Občanské právo procesní : právní disciplíny pro studenty sociální práce a sociální politiky. 1.vyd. Hradec Králové : Gaudeamus 2010.62 s. ISBN: 978-80-7435-060-3. Občanský zákoník v platném znění. Spirit, M. Pracovní právo a právo sociálního zabezpečení. Bezouška, P. Pracovní právo pro zaměstnavatele. VALENTA, J. Řízení regionálního školství v souvislosti s transformací veřejné správy. Olomouc, 2002. Trestní zákoník v platném znění. Spirit, M. Základy práva pro neprávníky. Aleš Čeněk, Plzeň, 2012. ISBN 978-80-7380-391-9.SPIRIT, M. Základy práva pro neprávníky. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství A. Čeněk, 2008. Pavelková, B. Zákon o rodine: komentár. Zákon o zaměstnanosti v platném znění. Zákoník práce v platném znění.

Požadavky

Úspěšné složení kolokvia.

Garant

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.Mgr. Lucie Šallé