Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk pro sociální pedagogy II (KFK / CJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFK / CJ2 - Cizí jazyk pro sociální pedagogy II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

současné době se v akademickém světě klade důraz na znalost cizích jazyků: především na produktivní dovednosti v oblasti psaní a mluvení. V rámci tohoto předmětu by studenti měli navázat na komunikativní znalost cizího jazyka, již získali v bakalářském studiu, a měli by si rovněž osvojit znalosti a dovednosti nutné pro prezentaci v cílovém jazyce. Po absolvování uvedeného předmětu by studenti měli být schopni nejen vybrané téma v cílovém jazyce vhodně přednést před publikem, ale měli by umět na vybrané téma také vést diskuze a umět vhodným způsobem argumentovat.Nabídka cizích jazyků, ze kterých si studenti mohou vybírat: anglický, německý, italský.

Získané způsobilosti

- vzhledem k používání odborných textů rozšířená teoretická znalost z oblasti sociální pedagogiky- rozvoj jazykových a komunikačních kompetencí- kompetence k prezentaci na témata z oblati sociální pedagogiky v cílovém jazyce

Literatura

McCarthy, M., & O Dell, F. Academic vocabulary in use: 50 units of academic vocabulary reference and practice : self-study and classroom use. Cambridge: Cambridge University Press, 2008. ISBN 978-0-521-68939-7.Bailey, S. Academic Writing: a handbook for international students. Londýn, 2006. Stevenson, R. Advanced Grammar for Academic Writing. Esselborn-Krumbiege, H. Von der Idee zum Text. Eine Einleitung zum wissenschaftlichen Schreiben.

Požadavky

Student prezentuje vybrané téma (např. výsledky svého výzkumu) v cílovém jazyce.

Garant

PhDr. Mgr. Petra Potměšilová, Ph.D.Mgr. Martina Pračkeová

Vyučující

Mgr. Martina Pračkeová