Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody charitní práce (KKS / 13MEC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / 13MEC - Metody charitní práce, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozmanitost aktérů charitní praxeMultidimenzní koncept charitní praxe (cíle, úrovně, metody)Solidarita, subsidiarita a spiritualita v charitní práci

Získané způsobilosti

Student se seznámí s podstatnými známkami sociálně charitní praxe, získá kritéria, pomocí nichž může sociálně charitní praxi na všech úrovních a ve všech kontextech kvalifikovaně hodnotit a rozvíjet, významným způsobem rozvine svou odbornou kompetenci v kontextu sociální práce církevních subjektů, získá prostor pro nahlížení charitní praxe církví v její rozmanitosti i jednotě.

Literatura

POMPEY, H., ROß, P.-S. Kirche für andere. Handbuch für eine diakonische Praxis. Mainz, 1998. Pompey, Doležel. Mezinárodní konference Deus Caritas est. Církev jako společenství lásky ve službě trpícímu člověku. Dokumentace a zhodnocení. Olomouc, 2007.

Požadavky

Zápočtová práce, v níž bude student na příkladu církevního charitního subjektu (Farní charita, Domov pro seniory, Maltézská pomoc, Komunita Sant´Aegidio, charitní azylový dům...) reflektovat uplatňování předmětných charakteristik/známek/principů jejich pomáhající praxe. Text práce bude v rozsahu min. 3 a max. 5 stran A4.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf)

Garant

Mgr. Jakub Doležel, Th.D.

Vyučující

Mgr. Jakub Doležel, Th.D.