Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie I (KKS / 2SOC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / 2SOC1 - Sociologie I, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Uvedená disciplína představuje sociologii jako společenskou vědu, rozebírá otázku jejího předmětu, kontextualizuje její vznik a stručně nastiňuje sociologické dějiny. Sociologii ukazuje jako multiparadigmatickou disciplínu. Studentům tak budou poskytnuty základní informace o sociologii jako společenskovědní disciplíně, o jejích přístupech a předmětu zájmu.

Získané způsobilosti

Naučí se orientovat v odborných sociologických pojmech a některých problémech aplikované sociologie, zvláště pak s ohledem na využití v sociální a charitativní práci.

Literatura

SIMMEL, Georg. Peníze v moderní kultuře. Praha : SLON., 1997. Montoussé, M. & Renouard, G. (2005). Přehled sociologie, Portál. Mareš, P. - Potočný, T. 2003: Modernizace a česká rodina. Brno: Barrister&Principal.

Požadavky

Zápočtová práce - forma bude upřesněna na úvodním setkání.

Garant

Mgr. Vladislava Závrská

Vyučující

Mgr. Vladislava Závrská