Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy sociologie II (KKS / 6ZS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / 6ZS2 - Základy sociologie II, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět navazuje na Základy sociologie I. Je soustředěn na významné sociologické otázky současné společnosti a věnuje se dále problematice rodiny, dětí, mládeže, výchovy, vzdělávání, s níž se setkávají pedagogičtí pracovníci.

Získané způsobilosti

Studenti naučí základům rozpoznávání sociologického hlediska v oblasti svého profesního zájmu; budou schopni vyhledávat v odborné sociologické literatuře poznatky týkajícího se otázek, s nimiž se setkávají pedagogičtí pracovníci.

Literatura

JANDOUREK, Jan. Úvod do sociologie. Praha : Portál. Petrusek,M. Sociologie. Praha:SPN, 1992. ISBN 80-04-26689-4.KELLER, Jan. Úvod do sociologie. Praha : SLON.

Požadavky

Průběžná aktivní příprava, složení zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/cmtf).

Vyučující

Mgr. Hana Šlechtová, Ph.D.