Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diverzita, multikulturalita (KKS / DMZLP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / DMZLP - Diverzita, multikulturalita, Cyrilometodějská teologická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Norma a normalita, stigma a předsudek,Odlišnost, jinakost, diverzita, multikulturalitaDimenze krásy a bolesti i štěstí a utrpení,Mírou všech věcí je člověk - diskurs,Multikulturalita a globalizace,Zákon lidské přirozenosti,Caritas, láska a víra, duel dobra a zla,Filozofické, etické a spirituální kontexty sociální práce,Pozorné srdce" vs. profesionalita a odbornost,Víra a její souvislosti v charitativní a sociální práci,Postmodernita jako fenomén dneška,Aspekty kvality života v sociální práci,Krize hodnot - ano / ne v kontextu sociální práce,Hledání a cesty, výzvy a naděje.

Literatura

Duchovní dimenze sociální práce. Sociální práce / Sociálna práca, 4 / 2008 - monotematické číslo. Lewis, C. S. K jádru křesťanství. Návrat domů 1999. KUSHNER, H. S. Když se zlé věci stávají dobrým lidem. Praha: Portál, 1996. Blažek, B., Olmrová, J. Krása a bolest: úloha tvořivosti, umění a hry v životě trpících a postižených. Štampach, I. O. Náboženství v dialogu. Goffman, E. Stigma. Černoušek, M. Šílenství v zrcadle dějin. Novosád, L. Tělesné postižení jako fenomén a životní realita. Krhutová, L. Teorie a modely zdravotního postižení. Sociální práce / Sociálna práca, 2010, 4, s. 49-59. Jinakost - postižení - kritika: Společenské konstrukce nezpůsobilosti a hendikepu. Antologie textů z oboru disability studies. Praha: FÚ ČSAV 2012. Funk, K. Není krasy bez bolesti, štěstí bez utrpení. Online: http://karelfunk.bloger.cz/prace-na-svem-vyvoji/neni-krasy-bez-bolesti-stesti-bez-utrpeni. Běhal, V. Zákon lidské přirozenosti. Online: www.vlbehal.wz.cz/Zakon_lidske_prirozenosti.doc. Michalík, J. Zdravotní postižení a pomáhající profese.

Garant

PhDr. Mgr. Libor Novosád, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Libor Novosád, Ph.D.